ENGLISH CONVERSATION WITH EMILY
22. októbra 2025NAŠI ŠPORTOVCI V PRAXI
22. októbra 2025Neodmysliteľnou súčasťou jesene je aj kapusta.
Naši študenti nám túto surovinu, bohatú na vitamíny, predstavili z nutričného, ale aj kultúrneho hľadiska. Dozvedeli sme sa mnohé dôležité informácie o jej význame pre ľudskú výživu a o benefitoch, ktoré prináša pre naše zdravie.
Následne cestoruchári predstavili kapustu ako súčasť cestovného ruchu, gastronomického turizmu a agroturizmu.
Prezentácie povzbudili pred obedom apetít – najmä vďaka chutným jedlám a receptom z kapusty. Niekto dostal chuť na segedínsky guláš, iní na sladké kapustovníky, a mnohí sa už tešia na vianočnú kapustnicu.
Ešte predtým sa však môžeme zúčastniť rôznych podujatí, alebo si vychutnať kapustu ako prílohu na kačacích hodoch.
O mesiac zistíme, ako sa nám podarila tá naša spoločná, ktorú sme si v rámci praktickej ukážky sami naložili do súdka.
Študenti sa pritom skvelo zabavili a opäť sa potvrdilo porekadlo – bez zelia nieto veselia.
Na záver nechýbala výzva pre žiakov, aby si tlačenie kapusty vyskúšali aj doma so svojimi rodinami.
Aktivita prebehla pod záštitou Mgr. Aleny Bartalovej.
Realizátori aktivity: trieda 2.D a z triedy 1.B študenti Marat Dziuban, Oleksandr Fedko a Bianka Petranská.
Účastníci: triedy 1.D a 2.B.



